Gyakran Ismételt Kérdések a karatéról

Mi a célja a karaténak?

A karate célja nem elsősorban az fizikai erő növelése és a minél több küzdelem megnyerése. A karate célja az egyensúly elérése, amelybe beletartozik az erőnlétünk fejlesztése, de a szellemi harmónia is legalább olyan fontos része a karate gyakorlásának. Filozófia alapjai a Bushidón és a Zen buddhizmuson nyugszanak.

Bárki elkezdheti a karatét?

Igen! A karatéra való alkalmasság nem a kor vagy más adottságok függvénye. Ha valaki elkötelezett, és keményen tud dolgozni, a karate útja járható lesz számára.

Nagyon jó kondícióban lenni, hogy elkezdjem?

Nem feltétlenül. A karate gyakorlása, ha munkát fektetünk bele, folyamatosan és fokozatosan fogja fejleszteni a fizikumot. Ha valaki úgy érzi visszaesett az erőnléte, annak még inkább ajánlható a karate.

Mi a különbség a shotokan karate és a többi a karate stílus között?

Mikor vannak az edzések?

Az edzéseket hétfőn, szerdán és pénteken tartjuk. A hétfő és szerdai edzések 19:00-kor kezdődnek és 20:30-kor érnek véget. A pénteki edzés 18:00-kor kedődik és 19:30-kor ér véget.

Hol vannak az edzések?

Az edzéseket a budapesti Pázmány Péter Egyetem tornatermében tartjuk. Pontos címe: 1088. Szentkirályi utca 26. Tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető, a metróval a Kálvin tér megállóhoz van a legközelebb. A 4-es vagy 6-os villamosról a Harminckettesek tere megállónál kell leszállni és begyalogolni a Krúdy Gyula utcán a Mikszáth Kálmán térig, majd a Szentkirályi utcában 1-2 perces séta.